Lätt teknisk nivå

Ny toppdomän för bedrägerisidor

Artiklar. Efter att porrbranschen fått sin egen toppdomän är det nu dags för bedrägeribranschen. Ett nytt förslag diskuteras för fullt hos internetorganet Icann.

PM-CON

Medelsvår teknisk nivå

Banners och annonser i HTML5

Webbdesign. Med Apples lansering av Iads till sin mobila plattform blir det allt viktigare att kunna producera annonsmaterial med tekniker som HTML5, CSS och javascript. Här går vi igenom vilka verktyg och tekniker som är mest intressanta.

Androidsimulatorn

Medelsvår teknisk nivå

Första mötet med Autocad för Mac

Artiklar. Autodesk har inte legat på latsidan – först kom Autocad för Iphone och Ipad och nu finns det även för Mac OS X. Vi har tittat närmare på hur det fungerar och skiljer sig åt från versionen på Windows.

AutoCAD Startbild

Avancerad teknisk nivå

Googles nya bildformat webp

Artiklar. Ytterligare ett filformat ser dagens ljus från Googles uppfinnarverkstad. Frågan är om det är ett nytt bildformat som behövs för webben, och i så fall om webp är det vi väntat på.

Jämförelse mellan jpeg och webp

Lätt teknisk nivå

Fixa mobil data till alla mobila prylar

Ipad, Iphone, Resa. De mobila enheterna som Iphone, Ipad och bärbar dator kräver en uppkoppling för att vara användbara. Här gäller det att tänka till för att få ut mesta möjliga utan att hela månadspengen ryker.

Iphone, Ipad och Macbook bredvid en solstol

Avancerad teknisk nivå

Iphone 4 dubblerar skärmupplösningen

Iphone. I och med Iphone 4 ökar upplösningen på telefonen rejält till hela 326 pixlar per tum. Ett bra sätt, för den som publicerar innehåll, att dra nytta av det är att se till att det finns skalbara bilder att visa.

Iphone, Iphone 4, Ipad och Safari visas bredvid varandra