Macbloggens bästa och mest lästa artiklar från 2009

Vi samlar alla de fem bästa och mest lästa artiklarna från Macbloggens första levnadsår. Det har hänt en hel del från att vi slog upp portarna och fram till årsskiftet. Här får du en liten återblick.

Som alltid finns det många sätt att mäta popularitet på. Vi har valt att se både till vilka artiklar som haft flest läsare och flest länkar från andra sajter, men också vilka artiklar som stått sig bäst över tid.

Femte plats – Billaddare till Macbook

Vår guide till att bygga en billaddare för Macbook och Macbook pro. Eftersom Apple inte själv säljer någon laddare för cigarettändaruttaget så får man själv göra slag i saken.

Fjärde plats – Säkert lösenord

Vi tar tag i problemet med att både ha lösenord som är lätta att komma ihåg, och lösenord som är säkra. När allt fler sajter kräver någon typ av inloggning är det vettigt att ha ett system för lösenorden som man kan använda sig av. Här är några förslag på hur man kan göra.

Tredje plats – Framtidens Spotify

Spotify får sitt riktiga genombrott under 2009, men vi är lite fundersamma på hur de ska överleva och tjäna pengar. Här ger vi några tips på hur man kan få en lönsam och hållbar affärsmodell.

Andra plats – Glödlampor och lågenergilampor

Det här är också året då den traditionella glödlampan pensioneras. Vi går igenom skillnader mellan de nya lågenerilamporna jämfört med halogen, lysrör och de gamla glödljusen och vad det innebär i färgtemperatur.

Vinnaren på första plats – Buggar i Snow Leopard

Ny version av operativsystemet innebär att funktioner ändras, försvinner och tillkommer. Vi gjorde en genomlysning av vad som gått sönder i och med uppdateringen till Snow Leopard 10.6.

Året som kommer

Vår förhoppning är att vi ska fortsätta på den inslagna vägen här på Macbloggen. Under 2010 kommer vi att fortsätta skriva om allt som rör dig som använder mac professionellt eller som är intresserad av annat än det senast Iphoneryktet. Vi har även en del idéer om hur sajten kan utvecklas ytterligare, men det kommer ni märka vad det lider.

Tills vidare önskar vi gott nytt år, och på återseende.

Hoppa högst upp på sidan