Våra bästa och mest lästa artiklar på Macbloggen under 2010

Som en årskrönika för 2010 sammanställer vi de absolut populäraste artiklarna på sajten i en topp fem-lista.

Förutom att se till vilka artiklar som fått flest besök, väger vi även in antalet länkar från andra sajter. Ofta hänger de två ihop, men inte alltid och inte helt linjärt. Här är årets sammanställning.

Plats fem – Ljud i nya mini display port

Den uppdaterade Macbook pro som släpptes under året fick bland annat stöd för ljud ut via mini display port. Något som gjorde att tredjepartstillverkare bland annat kunde börja sälja MDP till HDMI-adaptrar utan extra ljudkabel. Uppenbarligen en välkommen nyhet bland våra läsare.

Macbook Pro

Plats fyra – Förbered dig inför Ipad

Att årets största applenyhet blev Ipad kan vi nog konstatera, och i och med att släppet i norden dröjde blev gråinporten från Storbritannien och Tyskland ganska omfattande. Vår artikel om olika tele- och mobildataabonnemang blev också väldigt välbesökt under året.

iPad med Macbloggen

Plats tre – Apples event 27 januari

Även den här Ipad-relaterad med länkar till alla livebloggar som rapporterade från Yerba Buena Center när Ipad lanserades.

Plats två – Iphone som modem

Vår guide till hur man kopplar telefonen till datorn för att surfa via den var mäkta populär. Oavsett om man föredrar att ansluta med sladd eller blåtand.

Datorn ansluten till telefonen

Första plats – Mikro-SIM till Ipad och Iphone 4

Överlägset populäraste artikeln under året är vår guide till att klippa till ett SIM-kort så det passar till mobiler med mikro-SIM. Förutom Ipad (den första Apple-produkt med det pyttiga kortet) använder även Iphone 4 som släpptes under sommaren den nya, mindre storleken.

Mall och mini-sim 

Året som kommer

Vi kommer att fortsätta utveckla sajten under 2011, men vi fortsätter skriva artiklar och guider för dig som använder macen professionellt och som är intresserad av mer än det senaste ryktena. Förra årets stora redesign har börjat sätta sig, och vi kommer nu att satsa krutet på att istället utveckla innehållet.

Gott nytt år, och väl mött under 2011.

Hoppa högst upp på sidan