Ny toppdomän för bedrägerisidor

Efter att porrbranschen fått sin egen toppdomän är det nu dags för bedrägeribranschen. Ett nytt förslag diskuteras för fullt hos internetorganet Icann.

Uppdaterat

Självklart var det här påhittat, det var första april när vi publicerade. Men det finns förslag att lansera fler toppdomäner för bland annat musik och film  – samt att företag kan få sin alldeles egen. Det är något som även öppnar för bedrägeribranschen, vilket är tråkigt, eftersom större företag redan har fullt upp att säkra sina varumärken under befintliga toppdomäner.

Det är allmän känt att internet är fullt av porr och bedragare, efter att porrbranschen fått sin egna toppdomän .XXX faller det sig naturligt att även bedrägeribranschen får det. I alla fall om man ska lyssna till förespråkarna inom internetorganet Icann där ett förslag diskuteras för fullt. Den förslagna toppdomänen .CON  kommer av de engelskans ordet för att lura.

Så här motiveras valet i ett internt PM, undertecknat Astley R April First ICANN President:

The use of a word that describes the content, is visually similar to an existing Top Level Domain, with the letters that are different next to each other on the keyboard, fulfills all the criteria for inclusion.

Användandet av ett ord som beskriver innehållet, är visuellt snarlikt en befintlig toppdomän, med de bokstäverna som skiljer brevid varandra på tangentbordet, fyller alla kriterier för att införas.

Under domänen tänker man sig exempelvis att sidor som kapar kreditkortsnummer, lurar användare att betala pengar för fejkade virusprogram, pyramidspel och produkter för penisförstorning ska samlas. På så sätt blir det enklare för bedragare och dom lättlurade att hitta varandra på internet.

Hoppa högst upp på sidan