Lätt teknisk nivå

Välkommen till Macbloggens senaste inkarnation

Krönikor. Lite drygt ett år gammal är det dags att släppa en ny layout av Macbloggen. Vi i redaktionen har stött och blött vad vi vill göra, analyserat besöksmönster och till sist byggt en nästan helt ny sajt.

Nya Macbloggen i Safari

Medelsvår teknisk nivå

Öppnar Mac mini med HDMI för Blue Ray?

Krönikor. När Apple nyligen byggde in ljud via mini displayport var steget inte långt för att integrerar HDMI direkt i hårdvaran – vilket man nu gjort i senaste Mac Mini. Det här kan vara grunden för ytterligare förändringar såväl i hårdvaran som mjukvaran.

Nya Mac Mini

Medelsvår teknisk nivå

Flash har framtiden bakom sig

Webbdesign. Utvecklingen av webbläsare går klart och tydligt mot CSS 3 och HTML5. Insticksprogram till webbläsarna kommer att bli en nischprodukt och mer handla om att tillföra funktioner i själva programmet, och mindre om att bygga ut webben. Det vi ser är samma utveckling för webbläsarplugins som vi sett och ser för IE6. Bort med allt gammalt mög.

Fullskärmsvideo i Webkit

Lätt teknisk nivå

En vecka med bredband och Iphone på Manhattan

Hur man tar sin mac tio år tillbaka i tiden och 600 mil västerut

Resa. Det är inte bara att packa sin elektronik och flyga västerut och tro att allt ska vara som hemma. Faktum är att till och med en världsstad som New York City ligger långt efter Sveriges småstäder när det gäller täckning för mobilnät, internetuppkopplingar och trådlösa hotspots.

Kalle Wångstedt med Manhattan som fond

Förslag till Spotify för att få betalande användare

Krönikor. Enligt rykten har Apple nobbat Spotifys applikation för Iphone – en tjänst som enbart skulle vara tillgänglig för betalande användare och många såg som katalysator för lönsamhet i tjänsten. Här listar vi några andra områden man bör satsa på istället.

Premium – Spotify

Är billigt detsamma som bra?

Krönikor. Nyligen körde Microsoft en ny reklamserie där man får följa bl a Lauren på sin jakt efter en ny bärbar dator. Eftersom jag själv just gjort samma resa vill jag dela med mig om hur jag tänkte. Och varför det till sist blev en MacBook.

Gubbe som jonglerar med Bra, Billigt, Snabbt