Nu kommer fler produkter för mini displayport

Mini displayport må vara en långt bättre standard än HDMI, men när ingen mer än Apple använder den ställer det till mer krångel än det gör nytta.

Vi har tidigare skrivit om konverterare för HDMI från Monoprice och alternativ till Apples egna för DVI och VGA – vilka nu finna att köpa hos Dustin under märket Micronet. Nu kommer Monoprice med nästa lösning – en förlängningskabel med hankontakt i ena änden och honkontakt i den andra på 0,9 eller 1,8 meter (tre eller sex fot) för 6:31 respektive 7:64 USD. Med lite trasslande med kablar och konverterare kan vi alltså äntligen slippa ha den stora klumpen på konverteraren alldeles vid datorn när vi använder en extern skärm. En förlängningskabel från datorn, konverterare till DVI, VGA eller HDMI och en övergång med dubbla hanar innan allt ansluts i skärmen. Kanske inte den absolut bästa lösningen – men det fungerar.

mini _displayport-1

Två likadan kablar på en och två meter finns dessutom hos Cpustuff till ett betydligt högre pris – 19:95 respektive 23:45 USD. Antagligen kommer konverterarna och kablarna kommer från samma fabrik så förhoppningsvis dyker även den här upp hos Dustin och andra svenska återförsöljare snart. Cpustuff har även en kabel med mini displayport hane till displayport hane för 14:95 USD och diverse konverterare. Tyvärr hittar vi ingen Displayport hona till DVI, VGA eller HDMI hane.

Det är trots allt intressanta att det äntligen tillverkas produkter för mini displayport av andra än Apple. Bollen är helt klart i rullning – blir nästa kanske en efterlängtad konverterare med lång kabel och hankontakt som vi kan ansluta direkt i skärmen?

Uppdaterad!

Snart släpper Monoprice massor med kablar för Mini Display Port till HDMI, DVI och VGA i flera olika längder.

Hoppa högst upp på sidan