Stiftelsen för internetinfrastruktur pausar

Under perioden 5–9 mars ändrar IIS sina rutiner och flyttar huvuddelen av ansvaret för domänhanteringen till sina underleverantörer. För oss domänägare som sköter vår egen server med DNS och allt annat blir det en spännande start på nästa vecka.

Än så länge har informationen från IIS (och deras ombud) varit knapphändig. Vi har tidigare under förra året blivit varse att IIS ska tillåta ombuden att sköta all registrering och fakturering mot slutkund, och domänägarna har uppmanats att välja ombud att göra affärer med.

IIS startsida

IIS startsida den 7 mars 2009.

Nu är det alltså dags för genomförandet av reformen. Än så länge har det varit svårt att se några faktiska konsekvenser, men nu på eftermiddgen 7 mars damp det ned två mejl för varje domän jag registrerat. Ett från Box där jag registrerat domänen när den köptes, och ett från City networks. Detta är märkligt av den anledningen att jag valt IIS som registrar. Det här är första gången jag har något med City networks att göra, och de påstår i mejlet att mina domäner flyttats till dem.

Låter bisarrt om de har kapat mina domäner.

Fortsättning lär följa.

Uppdaterat

Jag har nu haft kontakt med City networks och det visade sig, vilket jag misstänkte, att City networks och Box är samma företag. Nu är bara frågan om det kommer att fungera på något enkelt sätt att vara administrativ kontakt till domäner man inte själv äger. Vi får se hur det här kommer att fungera i praktiken. Allt ska vara på plats under vecka 11. Vi håller tummarna.

Hoppa högst upp på sidan