Här kan du köpa billaddare med Magsafe

Nu slipper du meka själv eller krångla med växelriktare – någon har gått runt Apples patent på Magsafe. En garanterad storsäljare lagom till sommaren.

Inför förra sommaren tipsade vi om hur man kan hålla liv i elektroniken i en 12 volts anläggning och hur man bygger en billaddare till Macbook. Samtidigt som årets värme närmar sig dyker behovet upp igen – vilket vi uppmärksammade på 99Mac. Av en ren slump förde Google oss vidare till Macdata som säljer en färdig billaddare med med Magsafe för strax under tusenlappen.

Foto: Macbloggen

LMP biladapter med cigarettuttaget och Magsafe

Billaddaren är på 18,5 volt och avsedd för Macbook och Macbook Pro, vilket antagligen ska tolkas som maskiner på 15 tum och större. Eftersom Apples originalladdare för dessa är märkta med både 16,5 och 18,5 volt kan de antagligen ändra spänning automatiskt. Vi vågar därför inte garantera att mindre maskiner, som Macbook Air och 13 tum, avsedda för spänning under 18,5 volt inte tar skada av den här laddaren.

Märket på laddaren är LMP och troligtvis har man gått runt Apples patent genom att köpa flygplansadaptrar, som är den billigaste produkten med Magsafe, och monterat kabeln på en ny spänningsomvandlare. Att köpa in Magsafe direkt från fabriken, bakom ryggen på Apple, är nog lite för vågat. Frågan är ändå varför har inte Apple säljer en egen?

Uppdaterad!

Billaddaren är utbytt hos Macdata med nytt märke och till lägre pris. Vi har även hittat både i vitt och svart hos Nordic Apple Parts.

Hoppa högst upp på sidan