Konverterare från Mini displayport till HDMI med ljud i Sverige

Vi har väntat och väntat och äntligen är den här. Vad vi vet är Office butik i Gävle den första återförsäljaren i landet av konverterare för minidisplayport till HDMI med ljud. Perfekt om du vill koppla in Macbooken till TV:n.

Konverteraren är till utseende likadan som den från Mono Price vi berättat om tidigare, med skillnaden att den hämtar ljudet via datorns inbyggda ljudkort och en optisk kabel istället för USB, vilket ger möjlighet till digitalt 5.1 ljud. USB-anslutningen används endast till att strömförsörja koverteraren.

Foto: Macbloggen

Konverteraren från Kanex hos Office Butik i Gävle

Adaptern kommer från Kanex och motsvarande modell finns även hos Mono Price. Vi kan vara ganska säker på att det är samma produkt med olika varumärken och att det sakta men säkert kommer vettiga konverterare även till den svenska marknaden. En sökning på Dustin ger oss till exempel en mini- till monitordisplaykabel på två meter som med rätt monitor eller en konverterare till DVI eller HDMI löser anslutningen till den externa bildskärmen på arbetsplatsen på ett snyggt sätt. Vet du någon mer återförsäljare av den här eller andra kablar? Skicka en tweet så lägger vi upp en länk.

Uppdaterad!

Macoteket har både konverteraren med analog ljudingång och digital ljudingång för 875 repektiver 995 kr.

Uppdaterad!

Nu bygger Apple in stöd för ljud direkt i Mini Displayport i nya Macbook Pro.

Hoppa högst upp på sidan