Senaste versionen av Parallels Desktop är både snabbare och stabilare

Stöd för 64 bitar, snabbare start av gästsystemen, bättre grafikhantering och delvis nytt gränssnitt är några saker version 6 lovar. Om det verkligen stämmer är det väldigt välkommet till ett program som bitvis får en välbestyckad dator att gå på knäna.

Att använda virtualiserade system kan ibland vara en bra idé. Arbetar man med webbdesign, programutveckling eller annat som kräver test på flera olika operativsystem är det mer eller mindre nödvändigt. Speciellt om man är på resande fot och inte har möjlighet att ha flera fysiska maskiner med olika system. Visserligen kan man starta om datorn i olika system, men det blir mer eller mindre ogörligt om man ska starta om datorn stup i kvarten.

Windows körs virtualiserat i Mac OS X

Bland de virtualiseringsverktyg som finns för Mac OS X är Parallels Desktop både prisvärt och fyllt av välkomna funktioner. Det går att virtualisera de flesta operativsystem, och att ha flera igång samtidigt i separata fönster. Stödet för Windows är bäst där det lätt går att integrera Windows fönster och program tillsammans med macen.

Det tar ett tag att förstå all terminologi och alla funktioner, men när man väl fått sätta sig in i programmet är det väldigt lätt att dela nätverk, hemmapp och USB-enheter mellan gästsystemet och macen.

En uppgradering från version 5 kostar cirka 370 kr plus moms (39:99 €), och en helt ny licens kostar 640 kr plus moms (69:99 €). Förutom kostnaden för Windows, om man vill köra det.

Hoppa högst upp på sidan