Flashvideo för Plex i Mac OS X 10.6.5

I senaste uppdateringar av Mac OS täpptes flera hål i Flash Player till – tyvärr innebar det att SVT Play, Viasat Play, TV4 Play och andra plugins som spelar upp flashvideo slutade fungera.

När Steve Jobs presenterade nya Macbook Air meddelade han även att man kommer sluta skicka med Flash Player förinstallerat – därmed slipper man ha hand om säkerhetsuppdateringar på det. Som användare betyder det att man fortsättningsvis måste ladda ner och installera det själv – något som förhoppningsvis blir smidigare när App Store för Mac släpps.

Att Apple hittills skött uppdateringarna ställde till det för alla som använder Plex som mediacenter – efter den senaste uppdateringen visade många plugins inte någon bild medan ljudet fungerade. Lösningen är enkel – en nedgradering av Flash Player till 10.0.45.2. Så här gör du:

  • Gå till Adobes sida för att felsöka Flash Player och ladda ner programmet för att avinstallera. Här kan du även kontrollera vilken version du har installerad.
  • Följ anvisningarna och avinstallera Flash Player.
  • Gå till Adobes sida för gamla versioner och ladda ner Flash Player 10 – det är ett zip-arkiv som innehåller flera versioner för olika operativsystem så det tar en stund.
  • Packa upp zip-filen, gå till mappen 10r45_2 och kör flashplayer10r45_2_ub_mac.dmg.

Nu är det bara att starta Plex och luta sig tillbaks i soffan igen.

 

 

Hoppa högst upp på sidan