Hindra automatisk utdelning i Voddler

Filmtjänsten Voddler släpptes nyligen som beta även till Mac. Här visar vi hur du stänger av den automatiska utdelningen som käkar upp din bandbredd.

Voddler använder teknik som kan jämföras med Bittorrent – den använder din bredbandsuppkoppling för att sprida material som du tittat på vidare till andra användare. Strax efter släppet till Mac kom en uppdatering med det fristående programmet Voddlertray, som lägger sig som ett rosa V i menyraden, med vilket man kan stänga av utdelningen. Tyvärr lägger det sig som ett startobjekt vilket betyder att man drar igång utdelningen om man till exempel startar om datorn – en på många sätt dålig lösning för användaren.

För att stänga av den automatiska utdelningen går man helt enkelt in på Systeminställningar ➔ Konton ➔ Startobjekt, markerar Voddlertray i listan och klickar på minustecknet. Kom bara ihåg att du måste starta Voddlertray innan du kan titta på film i Voddler – men det är snabbt gjort eftersom programmen ligger bredvid varandra i programmappen. Om du kör Windows visar Teknikkonsument hur man blir av med VoddlerNet på ett par olika sätt.

Hoppa högst upp på sidan

Hoppa högst upp på sidan