Bli av med U3 på USB-minnen

Priset på USB-minnen blir bara lägre och lägre. Men pressade priser hindrar inte leverantörerna från att krångla till det.

Clas Ohlson går det just nu att köpa 16 GB för under 300 kr, Kjell & Company är ännu billigare med samma utrymme för under 200 kr. Men vill man spara 100 kr måste man jobba lite själv, i alla fall om man vill slippa U3 i den sistnämnda, en funktion för portabla program och lösenordsskydd som inte försvinner helt när man formaterar minnet.

Innehåll U3 USB-disk

Beroende av Windows

U3 är en funktion som många stör sig på, såväl användare av Mac och Linux, som windowsanvändare vilka det är avsett för. Det är en funktion som konsumenten inte alltid vet att dom får med, som dessutom är krånglig att ta bort. Tidigare var man tvungen att radera den här funktionen från en windowsdator med ett specialprogram. Några sökningar på Google ger blandade resultat, där vissa påstår att det går att ta bort via kommandoraden, men de flesta träffarna hävdar att det inte går.

Info U3 USB-disk för och efter Cruzer Utilities

Som tur är finns numera U3 Cruzer Utilities även till Mac med ett avinstallationsprogram samt stöd för lösenordsskydd för den som önskar det. Bilden ovan visar storleken på ett 16 GB U3-minne i orginalskick, efter en formatering och efter att det raderats med ovanstående program. Efter det sista steget öker storleken plötsligt med 0,25 GB. Här fanns det alltså motsvarande en tredjedels CD med nånting dolt för konsumenten.

Hoppa högst upp på sidan