Ändra hur tid och datum visas

I och med öppnandet av Mac app store har det dykt upp massor av nya billiga program som gör livet lättare. Men ibland är dom helt onödiga eftersom funktionen redan finns i Mac OS.


I skrivande stund ligger Week Number på första plats bland betalprogrammen i Mac app store. För endast sju kronor visas veckonumret i manyraden – både billigt och bra kan tyckas. Men även om det är nästan gratis så är det bortslösade pengar. Att lägga till veckonummer är nämligen en av många inställningar man själv kan göra.

Skärmdump på veckonummer i menyraden

Öppna Systeminställningar och klicka på Språk och text följt av Format och Anpassa i rutan för datum. Placera markören längst bort på den nedre raden med fullständigt datum och skriv förslagsvis Vecka. Dra sedan den blå figurer efter Vecka av år till slutet på raden du nyss skrev i. Efter att du klickat OK finns veckonummer tillsammans med datumet under klockan i menyn.

Passa på att rota runt bland dom andra inställningarna när du ändå är i farten, kanske hittar du någonting mer som du inte visste om.

Hoppa högst upp på sidan