Medelsvår teknisk nivå

Infoga specialtecken i Adobe CS-programmen

Snabbtips. Eftersom Adobe använder sin egen texthanteringsmotor så fungerar inte Mac OS X funktion för att infoga specialtecken i de programmen. Men det finns vägar runt, vilket vi går igenom här.

Unicode i Illustrator-poster

Ställ in kameraprogram

Länkade typsnitt och kopieringsskydd

Macbloggen TV. I det här avsnittet pratar vi om debatten runt länkade typsnitt på webbsidor, nya Iphone och tipsar om några program som är vettiga att skaffa.

Ladda ner avsnittet här.

Medelsvår teknisk nivå

Två sätt att reducera filstorleken på PNG-bilder

Snabbtips. Varken Mac OS X bildhantering eller Photoshop klarar av att optimera PNG-bilder maximalt. Här går vi igenom ytterligare ett sätt att få dina bilder att krympa utan att förstöras.

ImageOptim

Medelsvår teknisk nivå

Sammanfoga flera filmer till en i Quicktime Pro

Snabbtips. I det här snabbtipset lägger vi samman tre filmklipp en enda sammanhängande Quicktime-film. Varje klipp putsas så att de passar ihop med varandra.

Sammanfoga_filmer

Macbloggen avsnitt fem

Macbloggen TV. Vi pratar om de uppdaterade macarna, mobilt bredband och textredigerare för både manusförfattare och programmerare.

poster

Macbloggen avsnitt fyra

Macbloggen TV. Naturligtvis tittar vi lite på Safari 4, och då mest de nya CSS-animeringsfunktionerna. Sen en kommentar om hur man löser sin säkerhetskopiering.

004-poster

Macbloggen avsnitt tre

Macbloggen TV. Vi reder ut skillnaden mellan virus och trojaner, tittar på ett verktyg som hjälper dig som arbetar med webbdesign och rekommenderar ett bra verktyg för att sköta din blogg direkt från skrivbordet.

003-poster